Suvi Tuominen

Itämainen tanssi on ollut osa Suvin elämää lähes aina ja hän on syventänyt osaamistaan lajin merkittävimpien kehittäjien opeissa. Suvi on opettanut ja esiintynyt mm. Virossa, Unkarissa, Tanskassa ja Ruotsissa. Suvin osaamisalueisiin kuuluu Raqs Sharqi (estraditanssityylit) ja erinäiset kansantanssityylit Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueelta.

Suvi valmistui keväällä 2017 tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta, jossa koulutuksen pääpaino on nykytanssissa ja sitä tukevissa tekniikoissa. Opinnot sisälsivät myös mm. improvisaatiotekniikoita, somaattista työskentelyä, kehonhuoltoa, kompositioharjoituksia ja tanssihistoriaa. Tällä hetkellä Suvi syventää taiteellista ajatteluaan ja praktiikkaansa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kansainvälisessä Live Art and Performance Studies maisteriohjelmassa.

Tanssin opetuksessa Suvi painottaa ensisijaisesti liikkeen kanssa työskentelyä annetun liikemateriaalin, koreografian sekä improvisaatioharjoitusten kautta. Tunneilla oppilaat pääsevät kokonaisvaltaisesti kiinni kehon käyttöön ja haastamaan itseään. Suvi painottaa opetuksessaan musiikin- ja liikkeen välistä suhdetta, tanssi-kulttuurien tuntemusta ja historiallista viitekehystä. Lisäksi Suville on tärkeää jakaa positiivisuutta, tasa-arvoisuutta ja tanssin kautta syntyvää iloa. Taiteellisesti Suvi on kiinnostunut työskentelemään perinne- ja näyttämötanssien välisillä rajapinnoilla sekä pohtimaan tanssin koreografisia mediumeja.

Andalusialainen, keskitaso

pe klo 16-19

51 €/ 42 € jäsen, early bird: 45 €/ 39 € jäsen 

Kurssilla keskitytään Samai Thaqil 10/8 rytmiin ja tehdään lyhyt moderni andalusialainen koreografia, jossa keskiössä ovat painonsiirrot, erilaiset kierrot ja vahva jalkatyöskentely. Koreografian tekemisen yhteydessä käydään läpi myös työkaluja, joita voi käyttää omien koreografioiden tekemisessä.

Improvisaatio, avoin taso

la klo 9-12

51 €/ 42 € jäsen, early bird: 45 €/ 39 € jäsen 

Tämä improvisaatio työpaja on lempeä ja rohkaiseva. Aloitamme yksinkertaisista harjoitteista, joiden kautta lämmittelemme kehoa yhdessä. Kurssin tavoitteena on löytää avoimuutta omaa liikekieltä ja intuitiota kohtaan. Työpaja on monipuolinen ja soveltuu kaikille.

Khaleeji, avoin taso

la klo 15:30-18:30

51 €/ 42 € jäsen, early bird: 45 €/ 39 € jäsen 

Työpajassa tutustutaan Arabian niemimaan Khaleeji rytmiin ja siihen kuuluviin tanssityyleihin. Keskitymme erityisesti tanssityylien rytmiin ja poljentoon.  

Ilmoittaudu Suvin kursseille