Tuija Rinne

Tuija Rinne on helsinkiläinen itämaisen tanssin pitkän linjan ammattilainen, jonka opetus perustuu egyptiläiseen tanssitekniikkaan ja ilmaisuun. Hänet tunnetaan tarkkasilmäisenä opettajana, joka kannustaa oppilaitaan etsimään itsenäisesti omaa ilmaisuaan kulttuuritaustoja kunnioittaen.  

Kavaasikoreografia, perustaso

la klo 9-12

51 €/ 42 € jäsen, early bird: 45 €/ 39 € jäsen 

Kavaasitanssijat ovat kautta historian olleet ammattiviihdyttäjiä, ja ammatti on kulkenut suvuittain. Kavaasiheimot ovat näin eläneet hieman yhteiskunnan normeja venyttäen, ja tanssijat karkotettiinkin Kairosta 1830-luvulla Ylä-Egyptiin paheellisina pidettyjen esitystensä vuoksi. Kavaasitanssi luetaankin nykyään yläegyptiläisiin tansseihin ja sitä tanssitaan yläegyptiläisten soittimien säestämänä. Perinteinen kavaasitanssi on improvisoitua ja sitä tanssitaan yleensä pienissä ryhmissä. Tanssi on juurevaa ja reipasta, mutta samalla hyvinkin hallittua ja taidokasta. Kavaasitanssin tyypillinen perusaskel "kavaasikävely" kuuluu jokaisen itämaisen tanssin harrastajan liikerepertuaariin, ja sitä varioidaan tarpeen mukaan eri itämaisen tanssin tyyleissä. Kavaasitansseissa käytetään myös sormisymbaaleja ja keppiä. Kurssilla opetellaan hauska koreografia, jota voidaan soveltaa eri kokoisille ja tasoisille ryhmille. Ota mukaasi tanssikeppi. Jos olet jo sinut sormisymbaalien kanssa, ota nekin mukaan.

Tekniikka, rytmit, avoin taso

la klo 13-15

34 €/ 28 € jäsen, early bird: 30 €/ 26 € jäsen 

Tanssitaan rytmeihin. Ryhmän mukaan käydään läpi muutama rytmi ja siihen sävelletty musiikinpätkä. Eri tyylisiä esimerkkisarjoja, joiden avulla opit tuntemaan rytmin vartalollasi ja jaloissasi ja pääset tanssimaan, halutessasi myös improvisoimaan.   

Jalkatekniikka, avoin taso

su klo 13-15

34 €/ 28 € jäsen, early bird: 30 €/ 26 € jäsen

Jalkatekniikasta voimaa ja vivahteita tanssi-ilmaisuun. Lempeän tehokkaita, jokaiselle itämaisen tanssijalle tarpeellisia harjoitteita.  

Ilmoittaudu Tuijan kursseille